13.06.2023
Loni jsem brambory zkoušela pěstovat poprvé. Vědoma si toho, že přece rostou všude, jsem je nastrkala do řádků. Pak už jsem jenom praktikovala to, čemu říkám "péče líné zahradnice."
více …
21.06.2021
Vermikompostér neboli žížalí kompostér spotřebuje část odpadu v kuchyni a vyprodukuje kvalitní přírodní hnojivo a kompost. Ten se hodí pro zeleninu, bylinky i pokojové rostliny. Se žížalkami si na své přijdou i rybáři a někteří akvaristi.
více …
24.07.2019
Domácí strava je ta nejlepší. Jenže ne každý bydlí v domě se zahradou, kde by mohl založit záhony. Dnes už to není problém. Lidstvo se opět posunulo a pěstovat vlastní zeleninu a bylinky lze i na střeše domu, v bytě nebo třeba i klidně v kavárně. Systém je založen na tom, že truhlíky fungují bez půdy. Stačí dostatek živin, vody, vzduchu a světla.
více …
04.04.2018
Už uplynul více než rok od chvíle, kdy jsme si doma v kuchyni ubytovali malou žížalí populaci. Od té doby jsme si s nimi užili trochu starostí i radosti. A té bylo víc. Věřili byste třeba, že večer, kdy se všechno zklidní, můžete žížaly poslouchat, jak vesele "chroupou"?
více …
27.02.2018
Člověk vyprodukuje ohromné množství odpadu. Jeden ze způsobů, jak se části z nich zbavit, je kompostování. Více o něm a jeho výhodách hovořil v Magazínu Leonardo zakladatel a projektový manažer projektu Kompostuj.cz Tomáš Hodek.
více …